3D printen

Voordelen

Lage opstartkosten

In de meeste gevallen zijn de opstartkosten bij 3D printen relatief laag in vergelijking met andere productietechnieken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een techniek als spuitgieten, waarvoor mallen en matrijzen benodigd zijn. 3D printen is niet afhankelijk van dergelijke tools en kent daardoor, afgezien van de eenmalige investering in de printer, relatief weinig opstartkosten.

Lage productiekosten

Voorwerpen die in grote aantallen geproduceerd worden, brengen over het algemeen hoge productiekosten met zich mee. Bij 3D printen is het mogelijk om producten af te stemmen op individuele wensen. Hierdoor blijven de volumes klein en de productiekosten laag.

 

Lage ontwikkelkosten

Veel bedrijven die bepaalde machines nodig hebben, besluiten deze zelf te maken. In principe een prima idee, maar tijdens de ontwikkelfase moeten er vaak dure prototypes van het betreffende product worden gemaakt om te kijken of het naar behoren functioneert.

Hoge productiesnelheid

Conventionele methoden van productfabricage zijn vaak duur en nemen veel tijd in beslag. Producten die bij een klassieke productiemethode pas na meerdere weken klaar zijn, worden door veel 3D printers in slechts enkele uren gemaakt. Dit geldt natuurlijk niet voor massaproductie, maar wel voor producten die op het individu zijn toegespitst.

 

Geïndividualiseerde producten

Producten afkomstig van massaproductie kunnen in sommige gevallen een goede prijs-kwaliteitsverhouding bieden. De originaliteitsprijs zullen deze producten echter niet winnen. Zo is het in Nederland geen ongewoon verschijnsel om in een straat exact dezelfde decoraties in verschillende vensterbanken te zien staan. Omdat met een 3D printer vrijwel elk gewenst object geprint kan worden, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos en kan een persoonlijk tintje aan een eindproduct worden gegeven. Door de lage ontwikkel-, opstart- en productiekosten is de prijs-kwaliteitsverhouding van 3D geprinte producten bovendien uitstekend.

Zie ook: nieuw-voorraadbeheer

https://www.llowlab.nl/3d-printing/wat-is-3d-printen/de-voor-en-nadelen-van-3d-printen/

 

Voor meer informatie of een offerte

6 + 10 =

Over ons

VDProject is gevestigd in Doetinchem.
Onze dienstverlening richt zich rond het 3D printen van onderdelen en samenstellingen voor bedrijven. Daarnaast faciliteren we in productontwerp, technisch tekenwerk en 3D scannen.

0314 200154

Missie

Met de 3D print technologie maken we veel reserve voorraden overbodig en geven we ruimte voor nieuwe slimme productontwerpen. Integriteit bij het beheren van vertrouwelijke gegevens staat bij ons voorop, daar tekenen we voor.

Visie

3D printen is de toekomst.
De toekomst is nu.